onsdag 29 augusti 2012

Små whiteboards

För ett bra tag sedan läste jag om en klass som hade små whiteboards när de hade mattelektion. Detta har jag gått och funderat på ett tag. Så i våras bestämde jag mig för att beställa till de två klasser som jag undervisar matte i. De kan ju naturligtvis användas i andra ämnen också. Det är egentligen oändligt om man börjar tänka på det. Nåväl. igår delade jag ut dem i alla fall och det var mycket positiv respons från eleverna. Det var många som skrev allt möjligt på dem. Det är klart att det är jättespännande så här i början och det skrevs även en hel del som inte borde stått på dessa tavlor, men jag hoppas på att det ska lägga sig.

Det fungerade väldigt bra i alla fall när vi hade genomgång. Jag ställde frågor, alla elever var aktiva genom att skriva svaret på tavlan och sedan hålla upp. Vi spelade sedan ett tärningsspel och då skrevs resultaten upp på tavlorna.


Det ska nog gå att utveckla detta till mycket mer. 

1 kommentar:

  1. Har också funderat på små whiteboards, pga av dålig ekonomi;-( så funderar jag på att göra egna! Vart har du köpt dina? Pris?
    Tack för en bra blogg!

    SvaraRadera